Sosyal Medya

Güncel

Rusya’dan Türkiye’ye önemli uyarı… ‘Sabotaj olabilir…’

Rusya Ulusal Enerji Enstitüsü Genel Müdür Yardımcısı Frolov, Türk Akımı'nın Türkiye'deki kısmın yapımında sabotajların yaşanabileceğine dikkat çekti.



Türk Akımı projesinin Rusya’daki denizden geçen kısmının yapımının tamamlanmasını deÄŸerlendiren Rusya Ulusal Enerji Enstitüsü Genel Müdür Yardımcısı Aleksandr Frolov, ilk hattın yapımındaki hızın etkileyici olduÄŸunu belirtti.

Projenin yapım hızının 'mükemmel' olduÄŸunu belirten Frolov, Türkiye’nin Almanya’dan sonra Rusya’nın ikinci önemli tüketicinin olduÄŸunu hatırlatarak, “Türkiye yılda 27 milyar metreküpten fazla doÄŸalgaz kullanıyor. Bu hacim büyük ihtimalle yakın zamanda daha da artacak. Ä°lk hattın açılması, Gazprom’un Türkiye’ye sevkiyat maliyetini azaltacak, çünkü bu güzergah, mevcut (Ukrayna, Romanya, Bulgaristan) olandan daha kısa olacak. Bu hat daha etkili olacak, ayrıca sevkiyat artışının temelini atıyor. Bu hat açıldıktan sonra Türkiye’ye yılda yaklaşık 31 milyar metreküp gaz gönderebileceÄŸiz” ifadelerini kullandı.

"SABOTAJLAR OLABÄ°LÄ°R"

Türk Akımı projesinin Türkiye’deki kısmının yapımına geçiÅŸe sabotajların eÅŸlik edebileceÄŸi tahmininde bulunan Frolov, bu konuyla ilgili ÅŸu yorumda bulundu:

“Türkiye ülkemizle iÅŸ birliÄŸi yaptığı için artık açık biçimde, üye olduÄŸu ittifaktan (NATO) partnerleri tarafından azarlanıyor. Büyük ihtimalle Türkiye’deki kısmın yapımı sırasında siyasi baskı baÅŸlayacak, yani Avrupa BirliÄŸi ve ABD’den bazı figürler çıkıp Türkiye’yi, kendi enerji güvenliÄŸini saÄŸlama gibi ‘kötü düşünülmüş’ hareketlerinden dolayı azarlayacak."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.